Tunnelimaalausta

Edelliskesän paras projekti oli Savikontien alikulkutunnelin maalaus Eurassa. Se oli mahdollista toteuttaa, kun sain Euran kunnalta apurahan. Suurin osa tästä apurahasta meni tunnelin puhdistukseen kuivajääpuhdistuksella aiemmista töhryistä ja sotkuista.

Työ kesti noin kaksi viikkoa kaikkinensa plus suunnittelu, mitä tein jo aiemmin keväällä. Idea tuli tunnelin lähellä sijaitsevasta Esihistorian opastuskeskus Nauravasta lohikäärmeestä. Ajatuksena oli tehdä värikkäitä lohikäärmeen suomuja ja niitä tuli, mutta valmis työ näytti enemmänkin siiviltä ja sen sulilta, joten annoin työn nimeksi ”Siipien suojassa”.

Vuonna 2017 maalasin ensimmäisen alikulkutunnelin Tehtaantien ja Laitilantien risteyksessä ja siinä käytin kaikkia sateenkaaren värejä. Kuva on otettu talvella, jolloin valot tuovat tunnelin värit hyvin esiin ja talven huurteet tuovat omia kuvioita pintaan.


Työhuoneeni viereisen siilon sisäseinässä on myös maalaamani iso seinämaalaus, siinä olen myös käyttänyt sateenkaaren värejä. Kesäisin pidän siilon ovia auki, niin maalaus näkyy ja sitä voi mennä siilon sisällekin katsomaan.

 

Tomi Glad / Glad Media Oy

Jaa kirjoitus